Home » Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Denkt u eraan om uw zonnepanelen te reinigen of laten schoonmaken? Wist u dat zowel schuingeplaatste als horizontale zonnepanelen tot wel 25% rendement verliezen wanneer deze niet jaarlijks worden gereinigd?

BrightWindows is een professioneel schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in het vakkundig reinigen van uw zonnepanelen. Met behulp van een veilige reinigingsmethode met Osmosewater zorgen we voor een optimale werking van uw zonnepanelen, het hele jaar door.

Contacteer onsOfferte aanvragen
zonnepanelen laten reinigen of schoonmaken in België
Kwaliteit en Ervaring

Elke zonnepaneel wordt op een professionele manier schoongemaakt, terwijl we nog steeds zeer concurrerende prijzen bieden.

Eerlijk geprijsd

Wij geloven in onze eerlijke prijsstructuur. Onze prijzen beginnen vanaf slechts €15, er zijn geen verborgen extra's of vervelende verrassingen.

100% Garantie

Niet helemaal tevreden over het resultaat? Wij komen terug en maken de zonnepanelen opnieuw schoon op onze kosten!

Voorbeelden van zonnepanelen gereinigd met osmosetechniek

Wij zijn er trots op uw een systeem voor zonnepanelen te kunnen tonen dat indrukwekkende resultaten oplevert bij onze klanten

0 zonnepanelen gereinigd

0 km onderweg naar klanten

0 m² ramen gewassen

0 liter koffie gedronken

Osmosewater

Wij reinigen de panelen enkel met gedeïoniseerd water dat we naar locatie brengen. Gedeïoniseerd water zorgt er voor dat:
  • Alle mineralen zijn verwijderd, inclusief calcium en chloor
  • Er geen kalkaanslag achterblijft
  • Er geen risico is op oxidatie van aluminium frames

Aangezien water uit de kraan altijd toch wat kleine onzuiverheden bevat zoals zout, kalk, mineralen en metalen is Osmosewater beter om de vervuiling volledig op te lossen.

Osmosewater bestaat enkel uit waterstof en zuurstof, het bevat meer zuurstof dan gewoon (kraan)water. De zuurstof zorgt voor een verlaagde zuurgraad in het water en dat zorgt voor een perfect oplossend vermogen. Hierdoor beschadigen de materialen van de zonnepanelen niet en realiseren we een betere kwaliteit van de zonnepanelen.

Het ontbreken van zouten zorgt er tevens voor dat de vloeistof helemaal streeploos opdroogt. De zonnepanelen zijn dan streeploos schoon, zonder iets van schade achter te laten.

``Mijn panelen zijn zelfreinigend en onderhoudsvrij

Dit is helaas een mythe!

Wanneer een paneel zelfreinigend wordt genoemd, betekent dit meestal dat het oppervlak hydrofoob is. Dit betekent weer dat waterdruppels niet aan het oppervlak kunnen blijven kleven.

In wezen zijn deze oppervlakken alleen niet bepaald zelfreinigend noch onderhoudsvrij. Ze verminderen wel mineraal residu dat kan voorkomen dat de zon de cellen bereikt, maar in een stoffige omgeving kan een enkele zonnecel in het paneel inefficiënt worden en dit heeft invloed op de prestaties van de rest van de cellen in het paneel.

Omdat deze in serie zijn bedraad, is als een cel grijs is, de uitvoer van het hele paneel daardoor lager. Regen alleen is niet voldoende om ervoor te zorgen dat zonnepanelen het hele jaar door vrij blijven van vuil, laat staan een langere levensduur van de panelen.

Zonder een regelmatige reiniging door een specialist in het reinigen van zonnepanelen, zullen uw panelen niet zo goed presteren als zou moeten.

Wat klanten vertellen

We zijn erg trots op onze schoonmaak- en reinigingsopdrachten. Lees onze getuigenissen van onze tevreden klanten.

Zonnepanelen zelf reinigen?

Regen en ook leidingwater dat u met de tuinslang op uw zonnepanelen sproeit, bevat kalk en mineralen. Dit zorgt voor een dunne filmlaag op uw zonnepanelen die een maximaal rendement in de weg staat.

Onze deskundige vakmensen beschikken eveneens over de juiste uitrusting en ervaring om het reinigen van zonnepanelen met een minimum aan risico uit te voeren.

De multilayer borstel met nylonvezels die we gebruiken tijdens het schoonmaken, voorkomt beschadigingen, maar zorgt tegelijk voor een grondige reiniging van oppervlakkig en hardnekkig vuil.

Kostprijs zonnepanelen laten reinigen?

De kostprijs wordt bepaald door het aantal verdiepingen en de bereikbaarheid, het aantal te reinigen zonnepanelen, de te gebruiken materialen en de afstand tot opdrachtgever.

Afhankelijk van bovenstaande criteria zal een onderhoudsbedrijf van zonnepanelen een correcte prijs kunnen opmaken. Wij raden aan om steeds een vrijblijvende offerte aan te vragen. Deze zal verzonden worden naar onderhoudsbedrijven uit uw buurt. Weet dat het reinigen van zonnepanelen zeker in de papieren loopt!

Benieuwd naar wat BrightWindows voor u kan betekenen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op via het offerteformulier of bel ons!

Voordelen zonnepanelen laten schoonmaken

Uw zonnepanelen laten schoonmaken door Brightwindows heeft dan ook meerdere voordelen. Het zorgt, zoals eerder genoemd, onder andere voor een langere levensduur. Het rendement hangt af van meerdere factoren, waaronder het type en de plaatsing. Ook vuil heeft hier invloed op.

Uw zonnepanelen laten reinigen kan het rendement met zo’n 3 tot 5% verhogen, dit blijkt uit meerdere studies. Bovendien zien uw zonnepanelen er mooier uit wanneer deze schoon zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe wij uw zonnepanelen schoonmaken, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Om erachter te komen wat de kosten zijn voor het laten reinigen van uw zonnepanelen, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uw zonnepanelen professioneel laten reinigen?

Vraag vrijblijvend een offerte bij BrightWindows!
Offerte Aanvragen

Waarom kiezen voor BrightWindows…

BrightWindows is met 27 jaar oud ervaring werkzaam in de Noorderkempen en Antwerpen.
Wij bieden kwaliteit en ervaring

Wij hebben de basis gelegd om de reiniging van elk raam, veranda, zonnepaneel, luifel en naambord op zelfs de moeilijk bereikbare plaatsen op het hoogste niveau te voltooien, terwijl we nog steeds zeer concurrerende prijzen bieden.

Eerlijk geprijsd

Wij geloven in onze eerlijke prijsstructuur. Onze prijzen beginnen vanaf slechts €15, er zijn geen verborgen extra's of vervelende verrassingen. De prijs die wij u opgeven is ook de prijs die u betaalt. Wij komen langs uw huis of bedrijf op een voor u geschikt moment.

100% Garantie

BrightWindows verlaat uw locatie pas wanneer de taak is voltooid volgens onze zeer hoge normen. Wij zijn ervan overtuigd dat indien u niet geheel tevreden bent met het reinigen van uw oprit, terras, harde staanplaatsen of patio's wij terugkomen en de werkzaamheden GRATIS opnieuw uitvoeren!

Uw Specialist voor zonnepanelen reinigen in regio Antwerpen

Bent u op zoek naar zonnepanelen schoonmaak in de buurt van Antwerpen? BrightWindows verzorgt ook zonnepanelen schoonmaak in:

Loenhout, Wortel, Kalmthout, Westmalle, Malle, Oostmalle, Sint-Job-in-’t-Goor, Essen, Meerle, Brasschaat, Kapellen, Merksplas, Zoersel, ’s Gravenwezel, Beerse, Halle, Schilde, Wechelderzande, Hoevenen, Schoten, Merksem, Wijnegem, Zandhoven, Wuustwezel, Brecht, Sint-Lenaarts, Hoogstraten, Meer, Minderhout, Rijkevorsel, Massenhoven, Turnhout, Wommelgem, Weelde, Borsbeek, Oud-Turnhout, Mechelen, Keerbergen, Bonheiden, Mortsel.