Home » Dakreiniging

Dakreiniging

Pannen, shingles, golfplaten, rubber en metaal op daken veilig laten reinigen door een spécialist

Uw dak beschermt u tegen alle invloeden van de buitenaf. Als uw dak in goede staat is, vormt het een barrière tegen sneeuw, hagel, regen, ijs, takken en puin. Als uw dak in slechte staat is, kan uw huis gaan lekken, schimmelen en andere problemen veroorzaken.

Na verloop van tijd kunnen mos, algen, schimmels en vlekken het dak gaan aantasten, waardoor het dak zijn oorspronkelijke charme en schoonheid zal verliezen. Wij bij Brightwindows zijn er om u te helpen alle soorten daken met pannen, shingles, golfplaten, rubber en metaal terug in hun oorspronkelijke staat te brengen.

Brightwindows kan op een veilige, dus zonder beschadigingen helpen uw dak te verjongen door het zijn oorspronkelijke kleuren terug te geven. Het dak is zeker het belangrijkste onderdeel van uw huis, daarom is het zo belangrijk om er goed voor te zorgen met regelmatig dakonderhoud en dakreinigingen.

Contacteer onsOfferte aanvragen
Kwaliteit en Ervaring

Dankzij onze kennis kunnen we u de best denkbare service, kwaliteit en ervaring bieden

Eerlijk geprijsd

Wij zijn een lokale schoonmaakfirma dat eerlijke prijzen hanteert.

100% Garantie

Niet helemaal tevreden? Wij beginnen opnieuw om uw 100% tevredenheid te garanderen.

Voorbeelden van dakreinigingen

Wij zijn er trots op uw een systeem voor dakreiniging te kunnen tonen dat indrukwekkende resultaten oplevert bij onze klanten

0 zonnepanelen gereinigd

0 km onderweg naar klanten

0 m² ramen gewassen

0 liter koffie gedronken

Dak reinigen? Dit zijn de mogelijkheden.

De meest gekende techniek die we kennen om daken te reinigen is vaak het gebruik van een hogedrukreiniger. Het is een extreme manier om een dak schoon te spuiten en vuil, mos, algen en andere aanslag te verwijderen.

Maar wat als er is ook een veiligere optie om uw dak te reinigen, met minder kan op schade? Softwash dakreiniging is al meer dan 25 jaar een uitstekend alternatief voor een hogedrukreiniging, omdat ze met enkel zachte druk en chemische producten werken. Met softwash kunnen we elke soort dak reinigen en behandelen zonder hem te beschadigen:

De toepassingen van softwash zijn ideaal voor alle type dakmaterialen:

  • composiet/asfalt
  • kleidakpannen
  • leisteen
  • vlak/rubber membraan
  • metaal

``Softwash gebruikt chemische producten die gevaarlijk zijn voor het dak

Dit is helaas een mythe!

Feit: Zoals eerder gezegd, gebruiken we voor softwash speciale zepen en chemicaliën om de beste resultaten te krijgen. Ondanks wat u misschien denkt, zijn deze zepen en detergenten die we gebruiken niet gevaarlijk voor uw dak.

Ze zijn volledig onschadelijk, wat betekent dat ze niet schadelijk zijn voor uw buitenmuren. Uw kinderen en huisdieren zullen vrijwel onmiddellijk na onze reiniging weer op uw terrein kunnen gaan spelen.

Wat klanten vertellen

We zijn erg trots op onze schoonmaak- en reinigingsopdrachten. Lees onze getuigenissen van onze tevreden klanten.

Wat is dakreiniging?

Dakreiniging is het proces van het verwijderen van algen, schimmels, meeldauw, korstmossen en mos van daken. Ook het reinigen van oxidatie op metalen daken. Reiniging kan de levensduur van een dak verlengen.

Algen en andere soorten aanslag vormen zich vaak op de noordelijke en westelijke delen van daken die in de schaduw liggen of minder zon krijgen, en kunnen de levensduur van een dak verkorten.

Tot slot kan de aanwezigheid van roet, vuil of biomassa een invloed hebben op hoeveel zonlicht door een dak wordt geabsorbeerd en dus op de hoeveelheid warmte die een gebouw absorbeert.

Is dakreiniging noodzakelijk?

Als u in uw omgeving rondkijkt, zult u zien dat 80-90% van de daken van woningen bedekt zijn met mos en algen. Dit ziet er niet alleen onaangenaam uit, maar mosgroei op het dak kan na verloop van tijd ook schade aan uw dak veroorzaken.

Het mos werkt als een spons die het vocht uit de lucht en het regenwater opneemt. Wanneer het mos bevriest, zet het uit aan de oppervlakte, wat kan leiden tot scheuren in de dakranden en het optillen van dakpannen. In extreme gevallen hebben we gezien dat mos zich een weg vreet door de dakpannen, wat kan leiden tot beschadiging van het oppervlak en lekkages.

Hoe worden daken schoongemaakt?

De meest gebruikelijke manieren om een dak te reinigen zijn ofwel door het dak onder druk te wassen met een hogedrukreiniger.

Het dak onder druk wassen wordt uitgevoerd door het dak te betreden met behulp van een hoogwerker of met behulp van touwen en dakladders. Als het dak volledig makkelijker toegankelijk is, kan het dak onder druk worden gewassen met behulp van een draagbare steiger en telescopische lansen.

Bij Brightwindows kiezen we voor een duurzame en veilige manier van dakreiniging namelijk Softwashing. Het is een methode van het reinigen van het dak zonder de noodzaak van een hogedrukreiniger.

Ook dit wordt gedaan via een draagbare steiger en telescopische dakschraapgereedschappen of door toegang tot het dak te krijgen via een dakladder en de schoonmaker vast te zetten met valbeveiliging.

Het grootste deel van het mos wordt met de hand verwijderd, waarna een mos- en algenbehandeling wordt toegepast om eventueel overblijvend mos/algen te doden, wat op zijn beurt resulteert in een schoner dak na verloop van tijd.

Hoe vaak moet u uw dak reinigen?

Als uw dak eenmaal is gereinigd en er na de reiniging een biocide is aangebracht, blijft het dak gemiddeld 3-5 jaar schoon. Deze tijdspanne is afhankelijk van de omgeving van het huis, aangezien een huis op het platteland sneller tekenen van hergroei zal vertonen dan een huis in een stad.
Om het dak langer schoon te houden kan een onderhoudsbehandeling worden toegepast zodra het dak tekenen van hergroei vertoont, waardoor het dak nog vele jaren schoon blijft.

Bent u op zoek naar een dakreinigspecialist actief in uw regio?

Vraag vrijblijvend een offerte bij BrightWindows voor dakreiniging!
Offerte Aanvragen

Waarom kiezen voor BrightWindows…

BrightWindows is met 27 jaar oud ervaring werkzaam in de Noorderkempen en Antwerpen.
Ervaren & Professioneel

Wij zorgen ervoor dat onze schoonmaakservice het resultaat heeft dat u nooit had ingebeeld, probeer het en ontdek zelf de perfectie van ons werk!

Opgeleid Personeel

Ons personeel heeft niet alleen ervaring maar volgt ook regelmatig opleidingen over de nieuwste technieken en producten over het schoonmaken.

Uitstekende Klanten Beoordelingen

Heel wat klanten zijn u voorgegaan, aarzel daarom zeker niet om de beoordelingen van onze klanten te lezen of de voor- en na foto's te bekijken.

Uw expert voor dakreiniging in Vlaanderen

Bent u op zoek naar dakschoonmaak in Vlaanderen? BrightWindows verzorgt ook dakreiniging in: