Home » Gevelreiniging » Gevel ontmossen

Gevel ontmossen

Het van tijd tot tijd ontmossen en algemeen reinigen van uw gevel is een dankbare taak. De resultaten zijn vaak indrukwekkend wanneer u het vuil op de buitenmuren van uw huis wordt gereinigd.

Een mosvrije gevel geeft uw huis echt een frisse uitstraling. Het is niet alleen een opfrisbeurt (die de waarde van uw woning aanzienlijk kan verhogen!), want het is ook goed voor het onderhoud van uw woning.

Afhankelijk van het soort aanslag en de gevelbekleding kan vuil tot allerlei schadelijke gevolgen leiden. Een vuile gevel houdt bijvoorbeeld vocht vast. Organismen die zuur afscheiden en de gevel aantasten, kunnen in deze omstandigheden gedijen.

Contacteer onsOfferte aanvragen
Kwaliteit en Ervaring

Dankzij onze kennis kunnen we u de best denkbare service, kwaliteit en ervaring bieden

Eerlijk geprijsd

Wij zijn een lokale schoonmaakfirma dat eerlijke prijzen hanteert.

100% Garantie

Niet helemaal tevreden? Wij beginnen opnieuw om uw 100% tevredenheid te garanderen.

Uw gevel ontmossen: wat kunt u zelf doen en wat niet?

Deze vraag zou misschien eerder moeten luiden: als het gaat om het reinigen van uw gevel, wat wilt u dan zelf doen? Het reinigen van de buitenmuren van uw woning is een smerig karwei en het is ook niet zonder risico. Voor de chemische reiniging van uw gevel worden zeer agressieve producten gebruikt. Deze producten moeten zorgvuldig worden behandeld en opgeruimd.

Een professioneel gevelreinigingsbedrijf beschikt over alle wettelijke eisen en levert doorgaans kwalitatief hoogstaand werk. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. In feite kunt u alle soorten gevelvervuiling zelf aanpakken door een hogedrukreiniger te kopen of te huren, of door een van de mildere chemische producten te gebruiken die op de markt zijn. Zelfs huishoudelijke producten kunnen dienen om bepaalde soorten aanslag te verwijderen.

In heel wat gevallen is het geen slecht idee om een professional in te schakelen, zelf producten gaan aankopen zijn ook duur en u bent niet zeker van het resultaat, laat staan van het langdurige effect dat het mos ook wegblijft voor enkele jaren of toch minder snel terugkomt.

0 zonnepanelen gereinigd

0 km onderweg naar klanten

0 m² ramen gewassen

0 liter koffie gedronken

``Mos kan men verwijderen met elke reinigingstechniek

Dit is helaas een mythe!

Feit: Niet alle reinigingsmethoden zijn geschikt voor elk oppervlak. Beton en baksteen kunnen wel tegen een stootje - bijvoorbeeld door zandstralen - maar zachte en poreuze materialen zoals kalkzandsteen en pleisterwerk vereisen een vriendelijker aanpak. In dit geval zijn stoom of een mild chemisch product de veiligste methoden.

Niet alleen milieu-invloeden door dampen of stof, maar ook organische organismen zoals algen kunnen een gevel in de loop der jaren aantasten. Vooral goed gedijen algen op gevels die dicht bij water, wetlands, landbouwgrond en bomen en struiken staan.

Wat klanten vertellen

We zijn erg trots op onze schoonmaak- en reinigingsopdrachten. Lees onze getuigenissen van onze tevreden klanten.

Moet u mos van gevels verwijderen?

Mos kan uw gevel er oud of vuil uit laten zien, maar het is niet moeilijk om de groei ervan tegen te gaan. Door de omstandigheden waarin mos gedijt weg te nemen en bestaand mos te verwijderen, kunt u toekomstige groei voorkomen.

Waardoor groeit mos op muren?

Vochtige muren zijn een perfect substraat voor mos- en algengroei. Deze organismen worden aangetrokken door vochtige substraten en kunnen zich wijd verspreiden langs muren. Vocht dat doordringt in metselwerk zorgt voor een leefbare ruimte voor mos, wat resulteert in een onesthetisch uitzicht.

Kan men algen op muren overschilderen?

Dekt verf algen op de juiste manier? Verf kan de zichtbare tekenen van algen op een oppervlak bedekken, maar doodt de levende sporen niet.

Wat gebeurt er als je over mos heen schildert?

Mos geeft de voorkeur aan een vochtige en schaduwrijke omgeving en heeft de neiging zich te vormen op elk deel van een huis dat geen direct zonlicht ontvangt. Omdat mos het verfoppervlak kan binnendringen en de beschermende eigenschappen ervan teniet kan doen, moet al het mos worden verwijderd voordat er opnieuw wordt geschilderd.

Bent u op zoek naar een gevel ontmosser in uw buurt?

Vraag vrijblijvend een offerte bij BrightWindows voor gevel ontmossen!
Offerte Aanvragen

Waarom kiezen voor BrightWindows…

BrightWindows is met 27 jaar oud ervaring werkzaam in de Noorderkempen en Antwerpen.
Ervaren & Professioneel

Wij zorgen ervoor dat onze schoonmaakservice het resultaat heeft dat u nooit had ingebeeld, probeer het en ontdek zelf de perfectie van ons werk!

Opgeleid Personeel

Ons personeel heeft niet alleen ervaring maar volgt ook regelmatig opleidingen over de nieuwste technieken en producten over het schoonmaken.

Uitstekende Klanten Beoordelingen

Heel wat klanten zijn u voorgegaan, aarzel daarom zeker niet om de beoordelingen van onze klanten te lezen of de voor- en na foto's te bekijken.