Home » Dak Ontmossen

Dak ontmossen

Mossen, korstmossen en algen op een dak verstoren de stroom van regenwater over het dakoppervlak. De groei gedijt daar waar de toevoer van vocht het beste is en vestigt zich daar waar de pannen elkaar overlappen, vooral langs de onderrand (de achterkant) van de dakpan. Het wordt een zichzelf in stand houdend probleem en dit kan leiden tot een hele reeks aanverwante problemen.

Bij ons kunt u terecht voor het dak ontmossen van zowel professionele als particuliere klanten. Wij zijn groot genoeg om de grootste bedrijfsklussen aan te kunnen, maar wij vinden ook dat particuliere klanten van onze expertise moeten kunnen profiteren.

We hebben in de loop der jaren een aantal nieuwe professionele klanten gekregen door schoonmaak opdrachten die we in eerste instantie bij hen thuis hebben uitgevoerd!

Contacteer onsOfferte aanvragen
Kwaliteit en Ervaring

Dankzij onze kennis kunnen we u de best denkbare service, kwaliteit en ervaring bieden

Eerlijk geprijsd

Wij zijn een lokale schoonmaakfirma dat eerlijke prijzen hanteert.

100% Garantie

Niet helemaal tevreden? Wij beginnen opnieuw om uw 100% tevredenheid te garanderen.

Voorbeelden van dakreinigen en ontmossen

Wij zijn er trots op uw een systeem voor daken ontmossen te kunnen tonen dat indrukwekkende resultaten oplevert bij onze klanten

0 zonnepanelen gereinigd

0 km onderweg naar klanten

0 m² ramen gewassen

0 liter koffie gedronken

Dak ontmossen? Dit zijn de mogelijkheden.

De meest gekende techniek die we kennen om daken te ontmossen is vaak het gebruik van een hogedrukreiniger. Het is een relatief agressieve manier om een dak schoon te maken en vuil, mos, algen en andere aanslag te verwijderen.

Maar wat als er is ook een veiligere optie om uw dak te ontmossen, met minder kans op schade? Softwash dakreiniging is al meer dan 25 jaar een uitstekend alternatief voor een hogedrukreiniging, omdat ze met enkel zachte druk en chemische producten werken. Met softwash kunnen we elke soort dak ontmossen en behandelen zonder hem te beschadigen:

De toepassingen van softwash zijn ideaal voor alle type dakmaterialen:

  • composiet/asfalt
  • kleidakpannen
  • leisteen
  • vlak/rubber membraan
  • metaal

``Softwash gebruikt chemische producten die gevaarlijk zijn voor het dak

Dit is helaas een mythe!

Feit: Zoals eerder gezegd, gebruiken we voor softwash speciale zepen en chemicaliën om de beste resultaten te krijgen. Ondanks wat u misschien denkt, zijn deze zepen en detergenten die we gebruiken niet gevaarlijk voor uw dak.

Ze zijn volledig onschadelijk, wat betekent dat ze niet schadelijk zijn voor uw buitenmuren. Uw kinderen en huisdieren zullen vrijwel onmiddellijk na onze reiniging weer op uw terrein kunnen gaan spelen.

Wat klanten vertellen

We zijn erg trots op onze schoonmaak- en reinigingsopdrachten. Lees onze getuigenissen van onze tevreden klanten.

Moet mos van het dak worden verwijderd?

Om dure reparaties te vermijden, moet mos snel van uw dakpannen worden verwijderd als het een aanzienlijk deel van uw dak bedekt. Vermijd het om uw dak onder druk te wassen om het mos te verwijderen, omdat dit de dakpannen kan beschadigen en leiden tot lekkage in het dak. Bij BrightWindows hebben we gelukkig veilige manieren om uw dak te ontmossen.

Wat is de beste tijd van het jaar om mos van het dak te verwijderen?

De beste tijd om dakmos te behandelen is wanneer het actief groeit. Mos groeit heel weinig in de zomer, maar het komt in een stroomversnelling tijdens de herfst regens, gematigde winters en de vroege lente maanden. Behandelen vlak voor de piekregens in de herfst is de perfecte timing voor dakmos behandelingen.

Veroorzaakt mos daklekkage?

Mos heeft de eigenschap om de natuurlijke stroom van water langs een helling te belemmeren. Als er te veel mos op het dak is, zou het genoeg vocht of water vasthouden dat er ernstige lekken kunnen ontstaan. Het kan ook leiden tot een aftakeling van het dak.

Waarom groeit er mos op mijn dak?

Mos, algen en korstmos groeien op uw dak door een combinatie van twee dingen: vocht en organisch afval. Hoe meer water en hoe meer afval, hoe groter de kans op mosgroei. Een andere kritische factor is de hoeveelheid schaduw die uw dak krijgt. Een goed beschaduwd dak voorkomt de verdamping van vocht, wat uitstekende omstandigheden creëert voor mos om te gedijen.

Mos en algen kunnen vaak vanaf de grond worden waargenomen, maar de meeste daken kunnen mosgroei ondersteunen die lange tijd ongezien kan blijven. Dit komt doordat vocht onder uw dakspanen komt en mos laat groeien buiten het licht van de zon. Om deze reden is er voor het beoordelen van mosgroei op uw dak meer nodig dan alleen een blik naar boven werpen.

Bent u op zoek naar een ontmossingsspecialist actief in uw regio?

Vraag vrijblijvend een offerte bij BrightWindows voor dakreiniging!
Offerte Aanvragen

Waarom kiezen voor BrightWindows…

BrightWindows is met 27 jaar oud ervaring werkzaam in de Noorderkempen en Antwerpen.
Ervaren & Professioneel

Wij zorgen ervoor dat onze schoonmaakservice het resultaat heeft dat u nooit had ingebeeld, probeer het en ontdek zelf de perfectie van ons werk!

Opgeleid Personeel

Ons personeel heeft niet alleen ervaring maar volgt ook regelmatig opleidingen over de nieuwste technieken en producten over het schoonmaken.

Uitstekende Klanten Beoordelingen

Heel wat klanten zijn u voorgegaan, aarzel daarom zeker niet om de beoordelingen van onze klanten te lezen of de voor- en na foto's te bekijken.