Home » Glazenwassers » Glazenwasser prijs

Glazenwasser prijs

Lees alles over de kosten en prijzen van glazenwassen

Ben je zelf geen held op een ladder met spons, zeemvel en raamwisser dan doet u er goed aan om een glazenwasser in te huren. Maar dan zit u net als vele mensen met de vraag: hoeveel kost het om mijn ramen professioneel te laten wassen.

René van Brightwindows vertelt u graag meer over de gemiddelde prijzen voor het glazenwassen. Op deze pagina vindt u alles over de kosten, een overzicht van de diensten van glazenwassers en de bijbehorende tarieven.

Contacteer onsOfferte aanvragen
alles over de kosten en prijzen van glazenwassers
glazenwasser prijsofferte

Gemiddelde kostprijs van ramen wassen

De gemiddelde kosten van een glazenwasser zijn niet zo eenvoudig te berekenen. Maar bij Birghtwindows vertellen we u graag meer over de factoren die een invloed hebben op de prijs. We geven tot slot zelf graag een indicatieprijs mee op basis van de populairste woningtypes.

Zo zal het wassen van de ramen in een standaard rijwoning gemiddeld tussen de € 20,- en € 35,- kosten. Woon je in een halfopen bebouwing dan moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van tussen de € 30,- en € 45,-. Een appartement is mogelijk het goedkoopst met prijzen vanaf € 20,-. Een vrijstaande woning tot slot is het duurst. Laat je hier je ramen wassen, dan ben je gemiddeld tussen de € 45,- en € 60,- kwijt.

Dit zijn maar richtprijzen. De prijzen kunnen per woning enorm verschillende doordat enkele factoren (die we hieronder opsommen) de kostprijs verhogen of verlagen.

Gemiddelde glazenwasserskosten op basis van woningtype
Type woning Minimale Prijs Maximale Prijs
Glazenwassen standaard rijhuis € 25 € 35
Glazenwassen halfopen bebouwing € 30 € 45
Glazenwassen vrijstaande woning & villa’s € 45 € 90
Glazenwassen appartement € 20 € 25
bedrijven, cafés, restaurants… € 45 € 90

De prijzen staan dubbel aangegeven. Staan er heel wat struiken in de tuin waar de glazenwasser omheen moet lopen of is er bijvoorbeeld sprake van een overkapping waar overheen moet worden gewerkt. Dan zullen de prijzen in de hoogste categorie vallen. Moet er speciale apparatuur zoals een speciale vouwladder worden meegenomen, dan kunnen de kosten zelfs nog hoger uitvallen. Gaat het echter om een recht toe recht aan woning waar de glazenwasser van buitenaf perfect bij kan, dan zal de prijs in de minimale prijsklasse vallen.

U dient er wel steeds rekening mee te houden dat de precieze kostprijs afhankelijk is van niet alleen het type woning, maar ook het aantal ramen evenals de plaats waar de ramen zijn terug te vinden. Met andere woorden, het schoonmaken van ramen op grote hoogte zal altijd meer geld kosten dan het schoonmaken van ramen op de benedenverdieping.

Gratis prijsofferte

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw glazen te laten wassen?

Vraag dan nu gratis en vrijblijvend glazenwasseroffertes aan. U ontvangt dan een gratis offertes van een ervaren glazenwassersbedrijf actief sinds 1965!

Gratis offerte voor glassenwassen aanvragen

Kostenopbouw glazenwasser

Hoe worden de kosten van een glazenwasser bepaald en wat bepaald de totale prijs van het glazenwassen? De kostprijs van een glazenwasser zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen zoals materiaal, verplaatsingskosten en arbeidsuren.

Het grootste deel van de kosten bestaat uit de werkuren die een glazenwasser presteert. Bij Brightwindows bieden we gelukkig een vaste prijs aan.

Vraag vandaag nog een GRATIS offerte.

Wat is in de prijs inbegrepen?

Het tarief dat door de glazenwasser in rekening wordt gebracht omvat doorgaans niet alleen het schoonmaken van het glas, maar ook van het kozijn. Op deze manier is de uitstraling van uw woning weer helemaal tiptop.

U dient er wel rekening mee te houden dat er soms voor moeilijk bereikbare plaatsen een meerprijs in rekening kan worden gebracht. Wanneer de glazenwasser bijvoorbeeld gebruik moet maken van een hoogtewerker kan hier een meerprijs voor aangerekend worden.

Bij BrightWindows hebben we daarom geïnvesteerd in telescopische stelen waardoor we zonder ladder tot op grote hoogte kunnen werken.

Vooral bedrijven dienen hier rekening mee te houden. Bij een gewone standaard woning kan de glazenwasser veelal gewoon gebruikmaken van een grote ladder waardoor hier geen meerprijs voor in rekening wordt gebracht.

professionele ruitenwasser

Wat bepaalt de prijs van een glazenwasser?

Bovenstaande prijzen geven u reeds een uitstekend beeld van de gemiddelde kosten die door een glazenwasser in rekening worden gebracht, maar er is meer. Diverse keuzes die door u gemaakt worden, maar ook externe factoren kunnen er namelijk voor zorgen dat de kostprijs die een glazenwasser in rekening brengt lager of juist hoger komt te liggen.

De exacte kostprijs van een glazenwasser hangt dus van verschillende factoren af:

Factor 1: schoonmaken van ramen, deuren en dakgoot?

Een glazenwasser kan niet alleen uw ramen schoonmaken, maar ook sommige deuren, dakgoten of zelfs poorten kunnen ongetwijfeld een schoonmaakbeurt gebruiken. Ook in dit geval kan de glazenwasser u van dienst zijn. Wanneer u buiten de ramen ook de deuren of poorten aan de buitenzijde wenst schoon te laten maken zal de glazenwasser doorgaans een kostprijs voor het totaalproject berekenen.

Factor 2: hoe frequent uw glazen laten wassen?

De kosten die door een glazenwasser in rekening worden gebracht voor het schoonmaken van uw ramen zijn dus sterk afhankelijk van de afspraken die u maakt evenals uw persoonlijke wensen. Toch zijn er ook nog enkele andere zaken die een directe impact kunnen hebben op het kostenplaatje. Wat bijvoorbeeld te denken van mensen die in een gebied wonen waar het hard waait en waar er veel vuil in de lucht hangt? Deze mensen doen er goed aan om hun ramen minstens één keer per maand schoon te laten maken. Op deze manier voorkomt u dat het vuil zich te hard gaat hechten aan de ramen wat de kostprijs van een glazenwasser aanzienlijk de hoogte in kan stuwen. Wanneer het een stuk rustiger is waar u woont, dan kan het volstaan om uw ramen één keer in de twee maanden schoon te laten maken.

Keuze 3: Het aantal ramen in uw woning

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de exacte kostprijs die door een glazenwasser wordt aangerekend sterk afhankelijk kan zijn van het aantal ramen. Een rijwoning die beschikt over grote en bovendien nog eens veel ramen kan wat dat betreft zelfs duurder uitvallen dan een vrijstaande woning die slechts over een paar ramen beschikt. Om er zeker van te zijn dat u niet voor een financiële verrassing komt te staan is het dan ook altijd aan te raden om bij twijfel even contact op te nemen met de glazenwasser van uw keuze.

Keuze 4: hoogte van de ramen

De eerste factor die de prijs bepaalt, is de hoogte van de ramen. Ramen op de begane grond zijn makkelijker te bereiken voor de glazenwasser en zijn daarom goedkoper. Ramen op de eerste verdieping kan de vakman vaak wel met een meegebrachte ladder bereiken. Naast een ladder gebruikt de vakman ook wel een telescoopsysteem om jouw ramen boven te reinigen. Met behulp van uitschuifbare borstels kan hij zo vanaf de grond de ramen op de bovenverdieping reinigen.

Voor ramen op de derde verdieping of hoger is een ladder of telescoopsysteem vaak niet genoeg. In dat geval biedt een steiger of hoogwerker uitkomst. Heeft de glazenwasser dit nodig om goed bij jouw ramen te kunnen? Dan moet hij die steiger of hoogwerker zelf vaak ook huren. De kosten daarvoor belast hij aan jou door. Heb je ramen op grote hoogte? Geef dit dat vooraf aan bij de vakman. Hij weet dan wat hij kan verwachten en de juiste materialen meenemen. Zo voorkom je dat de glazenwasser voor niets bij jou aan de deur komt en jij extra kosten maakt, omdat hij een tweede keer moet terugkomen.

Keuze 5: bereikbaarheid

Naast de hoogte van de ramen is bereikbaarheid ook van invloed op de prijs. Woon je in een vrijstaande woning, waar de glazenwasser zonder veel moeite omheen kan lopen en zijn ladder kan plaatsen? Dan is hij minder tijd kwijt aan de klus, dan wanneer je in een lastig bereikbare tussenwoning woont. Ook als je in een appartement woont, kan de bereikbaarheid van de ramen een rol spelen bij de prijs die je betaalt. Houd tot slot rekening met het soort ramen dat je hebt. Heb je een dakraam op een schuin dak dat je wilt laten wassen? Dan is dat voor de glazenwasser een stuk lastiger te bereiken, dan een raam op de begane grond. Die moeilijkheid zie je ook terug in de prijs.

Kwaliteit en Ervaring

Elk raam wordt op een professionele manier schoongemaakt, terwijl we nog steeds zeer concurrerende prijzen bieden.

Eerlijk geprijsd

Wij geloven in onze eerlijke prijsstructuur. Onze prijzen beginnen vanaf slechts €15, er zijn geen verborgen extra's of vervelende verrassingen.

100% Garantie

Niet helemaal tevreden over het resultaat? Wij komen terug en maken de ramen opnieuw schoon op onze kosten!

Kosten glazenwassen laten berekenen

Gratis en vrijblijvend kostprijs van een glazenwasser laten berekenen
 • 1
  Vertel over uw project

  Beantwoord een paar korte vragen over uw opdracht.

 • 2
  Wij komen langs

  We komen langs en bekijken het aantal en de hoogte van de ramen.

 • 3
  Ontvang een gratis offerte

  Ontvang een offerte op maat van uw woning.

Waarom kiezen voor BrightWindows…

BrightWindows is met 27 jaar oud ervaring werkzaam in de Noorderkempen en Antwerpen.
Kristal heldere ruiten

Wij poetsen niet enkel uw ramen, alsook de raamkader, venstertabletten , voordeur/zijdeuren, garagepoort.

Volledig verzekerd

We zijn betrouwbaar, verzekerd en de beste keuze. Onze professionele glazenwassers staan klaar voor elke klus, groot of klein.

Tevredenheidsgarantie

We beloven u de hoogste waarde te bieden voor de schoonmaak van ramen. We leveren elke klant superieure service, elke keer weer.

Uw glazenwasser in regio Antwerpen

Inderdaad, ons doel is om u professionele huishoudelijke en gespecialiseerde schoonmaakdiensten te bieden, wanneer u ze nodig heeft en waar u ook bent. Hier is onze locatielijst voor services voor het reinigen van ramen: